Він Пресвятий, Найвеличніший, Найпіднесеніший, Всевишній.

О Ім’я Моє! Віддай Богу хвалу, бо Він милостиво обрав тебе бути потоком щедроти для того, що Ми засіяли в чисту й благодатну землю, й сподобив тебе стати весною ніжної милості для дивних величних дерев, посаджених Нами. Такою великою насправді є ся ласка, що з усього сущого ніщо у світі буття не в змозі зрівнятися з нею. Більше того, Ми дозволили тобі відпити добірного вина мовлення із чаші небесних дарів Господа твого милосердного, яка є ніщо інше, як сі Уста святості – Уста, які, щойно розімкнувшись, оживили все творіння, привели в рух все суще й змусили Солов’я защебетати своїми трелями. Се Водограй живої води для всього, що знаходиться в царстві буття.

Як часто Ми овівали тебе чарівними пахощами Всемилосердного від Гілки сеї, що рухається над Скрижаллю Господа твого, Могутнього, Нестримного. Праведністю Єдиного Бога істинного присягаюсь! Коли б усі створіння, видимі й невидимі, полинули до Нього, ти б виявив, що вони спрямовують політ до Верховної Мети, Місця, де божественне Дерево Лотос виголошує: „Воістину, немає Бога, крім Мене, Всемогутнього, Всещедрого”.

Великим є твоє благословення, адже подорожував ти землями Бога і став уособленням радості й переконаності для людей Бага, котрі зреклися всього, крім Нього, й спрямували серця свої до сього Двору, що осяяв блиском своїм усі царства й оросив їх вируючими водами сього Океану, які окропили й тебе самого, – Океану, що огорнув усе суще.

Ти дійсно збагнув, як важливо надавати допомогу Богові, й піднявся, щоб досягти сього силою мудрості й мовлення. Промов: Помагати Мені означає навчати Справі Моїй. То є суть, якою пронизані всі Скрижалі. Се незмінна заповідь Божа, вічна в минулому, вічна у майбутньому. Зрозумійте ж це, О ви, наділені проникливістю. Тим, хто переступив межі мудрості, не вдається дійти смислу підтримки Богові, як те сформульовано в Книзі. Промов: Побійтеся Бога й не сійте сім’я розбрату поміж людьми. Виконуйте те, що повелів вам Господь ваш, Всемогутній, Всевідаючий. Він, знаючи суть перемоги, передав її тобі словами, котрі ніколи не вдасться спотворити пустопорожнім фантазіям тих, хто нестямно блукає пустелею сумнівів.

О Ім’я Моє! Дозволь усьому сущому знову відпити сповна з сього келиха, що примусив здійматися моря. А відтак, розпали в серцях полум’яний вогонь, який запалав від сього багряного Дерева, щоби піднялися вони прославляти й звеличувати Ім’я Його серед послідовників усіх Віровчень.

До Нашого Престолу дійшли численні листи від тебе. Як вияв милості з Нашого боку Ми уважно прочитали їх і для кожного імені, на які ти в них послався, Ми відкрили те, що схвилює уми людські й змусить душі злетіти у височінь. Більш того, Ми неодноразово дозволяли тобі почути щебетання пташок райських і прислухатись до співу солов’їв, що в гущавині гілок виводять свої трелі. Так Перо Боже було приведено в рух на згадку про тебе, щоб міг ти научати людей силою сього висловлювання, якому за божественним велінням судилося стати виявленням знамення Його слави.

Благословенним є місце, де прозвучав гімн хвали Йому, і благословен слух, що почув надіслане з небес ніжної прихильності Господа твого, Всемилосердного.

Наставляй слуг Божих у тому, у чому Ми наставляли тебе, щоб могли вони утриматися від усього, що забороняє їм Книга-Матір. Хто вдається до вчинків, що сіють безлад поміж людьми, насправді далеко відхилився від допомоги Богу та Справі Його й у Скрижалі, призначеній Богом стати світанням всіх Скрижалей, залічений до заколотників.

Промов: Якби була на те наша воля, Ми посприяли б перемозі Справи сеї силою єдиного слова із Нашої присутності. Він поправді Всесильний, Всепідкоряючий. Був би то Божий намір, із лісів небесної могутності з’явився б дужий неприборканий лев із риканням, подібним до перекотів грому, що відлунюється серед гір. Оскільки ж Наше любляче провидіння перевершує все, Ми визначили, що цілковите торжество повинно досягатися з допомогою дару мови й переконування, завдяки чому Наші слуги по всій землі могли б прилучитися до божественного блага. Се лише знак Божої щедрості, якої вони удостоєні. Воістину, твій Господь Вседостатній, Найпіднесеніший.

Промов: Побійтеся Бога й уникайте вчинків, які б завдали жалю любим Моїм на землі. Так велить вам Перо се, зрушене Пером Слави на терені мудрості й істинного розуміння.

Передавай вітання Мої тим, чиї лиця віддзеркалюють сяйво Бага, а тоді перекажи їм слова сі, якими втішаються очі праведних. Слава Божа спочиває на тобі й на тих, хто міцно ухопився Проводу Божого, Відкривача віршів...

Утримуй жителів тих країв від зухвалих вчинків, від сварок, ворожнечі та від усього, що є джерелом прикростей. Гідним похвали в дні сі є праця на благо Справи. Якби ті люди, що домагаються певних цілей, присвятили себе навчанню Справі, усі жителі тих країв невдовзі одягнулися б в шати віри.

Якби хтось скуштував солодкості наведеного нижче уривка зі Скрижалі, відкритої на честь Набіля з Каїну, він одразу б усвідомив важливість такої допомоги: „Мова людини – то сутність, що намагається справити враження і потребує стриманості. Щодо її впливу, то він обумовлюється витонченістю, яка, в свою чергу, визначається безсторонністю і чистотою серця. Стриманість же має поєднуватись з тактовністю і мудрістю, як і заповідається у Святих Письменах і Скрижалях”.

О Ім’я Моє! Мова мусить мати проникаючу силу. Бо будучи позбавленою сеї якості, вона не матиме впливу. А її вплив залежить від духу, що є чистим, і серця, що є незаплямованим. Вона так само потребує стриманості, без якої слухач не зможе осягнути сказане, а скоріш чинитиме опір від самого початку. Стриманість же здобувається вплітанням у мову знаків божественної мудрості, якими сповнені священні Книги і Скрижалі. Якщо мова людини у суті своїй буде наділена сими визначальними рисами, вона виявиться надзвичайно дієвою й стане головним чинником у переродженні душ людських. Се положення верховного тріумфу й небесного панування. Хто його досягає, здобуває силу навчати Справі Божій й завойовувати серця й уми людей.

О Ім’я Моє! Денна Зоря мовлення, яскраво сяючи зі світання божественного Одкровення, пролила таке світло на Письмена і Скрижалі, що царство мовлення й верховні володіння розуміння тремтять від радості й захвату і випромінюють блиск Його світла, та все ж більшість людей перебувають у невіданні.

Тема допомоги й підтримки вже не раз проливалася і проливатиметься надалі з Пера Провидіння заради застереження друзів Бога не вдаватися до діянь, що можуть призвести до ворожнечі й сум’яття. На всіх і кожного з них покладається обов’язок невтомно відшукувати способи сприяння Божій Справі так, як Ми вже роз’яснили. Се лише знак Його виняткової милості, дарованої любим Його, щоб кожен з них міг досягти положення, описаного словами: „Хто оживляє душу, той воістину оживив усе людство”.

Скороминуще владування перебувало й перебуватиме надалі в тіні Сього положення. Його термін наперед визначений в Книзі Бога. Він і справді обізнаний з тим, що й проявиться силою могуття Його. Воістину, Він Могутній, Всепідкоряючий, Всесильний, Всевідаючий, Всемудрий.

Освячені душі мають зважити й осмислити в серцях своїх методи научання. З текстів дивних небесних Письмен потрібно їм заучувати висловлювання й цитати на різні теми, щоби в мові своїй могли вони повторювати, коли це доречно, божественні вірші, адже святі вірші сі є найсильнішим еліксиром, найвеличнішим і наймогутнішим талісманом. Дія їх проявляється настільки переконливо, що в слухача не виникне підстав для вагань. Життям Моїм клянуся! Се Одкровення наділене такою силою, що воно діятиме мов приваба для усіх народів і племен землі. Якщо на мить зосередитись і порозмислити, то доведеться визнати, що ні для кого не знайдеться і не може бути місця, куди б вдалося сховатися.

Кітаб-і-Аґдас відкрита у такий спосіб, що вона притягує й вміщує в себе всі божественно призначені Завіти. Блаженні ті, що вдумливо читають її. Блаженні ті, що осягають її. Блаженні ті, які роздумують над нею. Блаженні ті, що обмірковують її зміст. За своїм розмахом вона є настільки безмежною, що охопила всіх людей раніше, ніж вони встигли усвідомити її. Незабаром її верховна влада, її проникний вплив і велич її могуття будуть явлені на землі. Воістину, твій Бог є Всевідаючим, Всеобізнаним.

О Ім’я Моє! Прислухайся до Голосу Мого, що лунає від Мого Престолу. Він бажає повсякчас згадувати твоє ім’я, бо ти довів свою непохитність у звеличуванні чеснот Його серед людей. Твій Господь справді цінує відданість, коли вона проявляється в царстві творіння, і надав їй першорядного значення серед більшості похвальних якостей. Воістину, Він є Могутнім і Владним.

А ще знай, що Ми почули хвалу, мовлену тобою під час спілкування з Богом, Господом твоїм, Піднесеним, Благодатним. Великим, воістину, є блаженство, що очікує тебе, бо ти обмежив свої власні заняття на користь сеї непохитної, сеї могутньої й осяйної Справи. Благаємо Бога перетворити твій заклик на магніт, що притягуватиме втілення імен у світі існування, щоби всі істоти з доброї волі поспішили прислухатися до нього. Немає Бога, крім Нього, Піднесеного, Неперевершеного, Віковічно Благословенного, Величного, Найяснішого, Преславного, Прещедрого, Всевідаючого, Всеобізнаного.

Бахаулла

Наш адрес и телефон

 

03062, г.Киев, пер.Щербакова, 1-б
тел. 427-07-95,
Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.
Отправить сообщение
Страничка на Facebook